es pre sales hero

SJÄLVLADDANDE ELHYBRID

NYA ES 300h

En självladdande elhybrid som får dig att känna mer, oavsett om du kör den eller tittar på den. Nya ES 300h lyfter designen till en ny nivå för en bil som alltid haft stil och sofistikering som sitt signum. Kraft, kontroll och förfining i perfekt symbios för att du ska känna dig som ditt bäst jag.

    The All New ES Hero Image

NYA LEXUS ES

MER INFORMATION

I oktober 2021 lanseras den nya versionen av vår eleganta, självladdande elhybridsedan ES 300h. Fullständig information och aktivering av bilkonfigurator för nya ES kommer inom kort. Ta tills vidare kontakt med din återförsäljare för mer information.

    2022 lexus es experience film

NYA SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDEN LEXUS ES

EN UPPLEVELSE STYRD AV AI

Vi har skapat en emotionell upplevelse styrd av AI. En upplevelse som precis som nya ES anpassar sig efter dig.

FÖRSTKLASSIG TYSTNAD

Nu har nya Lexus ES haft världspremiär. ES är en nyckelmodell i Lexus modellprogram genom att den var med när den första generationen av vår flaggskeppssedan Lexus LS lanserade varumärket 1989. ES har sedan dess varit en populär modell hos många kunder runt om i världen. Och om det är något som verkligen gör ES speciell så är det den behagliga tystnaden i kupén, den höga komforten och generösa utrymmet. ES har hitintills sålts i cirka 2,65 miljoner exemplar i mer än 80 länder.

Den nya uppdaterade versionen av Lexus ES har nått ytterligare en dimension när det kommer till förstklassig tystnad och komfort. Vilket upplevs bland annat genom den sömlösa och linjära kopplingen mellan förare och bilen under acceleration och nerbromsning samt styrkänslan i alla typer av körsituationer. På Lexus har vi även utvecklat ett eget sätt att öka styvheten hos de bakre upphängningselementen vilket ger överlägsen styrstabilitet i situationer där du till exempel ska byta fil i hög hastighet. I F SPORT-utrustningsnivån av nya ES har den Adaptiva variabla fjädringen (AVS) utvecklats med ett nytt ställdon som levererar både hög komfort och skarpare styrrespons genom att minska dämpningskraften och samtidigt öka den varibala fjädringen. Dessutom är nya ES extra säker genom att den är utrustad med den senaste generationen av Lexus Safety System + vilket gör att föraren kan känna sig extra säker ute på vägen. En nydesignad grill och nydesignade strålkastare, tillsammans med en helt ny interiörfärg har resulterat i en helt nytt designlyft som är mer förfinat än någonsin tidigare.

 •     Parallax Image 1 Adoption of advanced linear solenoid AVS

  NYA LEXUS ES

  AVANCERAD OCH UTVECKLAD AVS

  • Använder en ny aktuator för den Adaptiva variabla fjädringen (AVS) som ingår när du väljer utrustningsnivån F SPORT.
  • AVS-systemet är nu mer responsivt vid lägre dämpkrafter och ger därmed högre rullkomfort. Dessutom förbättras styrresponsen och stabiliteten.

 •     Parallax Image 2 Higher rigidity rear suspension braces

  NYA LEXUS ES

  BAKVAGNSUPPHÄNGNING MED ÖKAD VRIDSTYVHET

  • Genom att byta från enkel till dubbel plåtstruktur har vi lyckats öka vridstyvheten i bakvagnsupphängningen. Vilket ger nya Lexus ES förbättrad körkomfort samt levererar en körkänsla som är mer linjär och trogen mot förarens intentioner, även i situationer där föraren till exempel måste byta körfält i hög hastighet.

 •     Parallax Image 3 Improved brake controllability

  NYA LEXUS ES

  UPPDATERAT BROMSSYSTEM

  • Den regenererande och elektroniska bromskontrollen har förfinats ytterligare.
  • Genom att ändra formen på bromspedalen har förarfotens kontaktyta blivit betydligt större, vilket förbättrar känslan av stabilitet när bromspedalen trycks ner.
  • Vibrationerna från bromspedalen har också minskats genom en ny metod för montering av bromspedalen.

EXTERIÖR

Nya ES 300h har förhöjd kvalitet och elegans, två attribut som har mottagits mycket väl av ES kunder ända sedan den första versionen presenterades 1989. Exteriören har fått ett mer modernt utseende med en nydesignad grill och nydesignade strålkastare.

    Parallax Image 1 Newly designed front grille

EXTERIÖR

GRILL I HELT NY DESIGN

Utan att kompromissa med ES lätt igenkännbara identitet har grillen utvecklats. Färre vertikala ribbor och istället en ”ensemble” av L-formade komponenter som både ger intryck av horisontellt ”flow” och en starkare utbuktning framåt.

    Parallax Image 2 Newly designed headlamps

EXTERIÖR

NYA STRÅLKASTARE

Strålkastarna har ny design. Versioner med monokulära lampor har en ny kompakt form, medan de så kallade Bladescan® med Aktivt helljussystem (AHS) har en ny slank design för förbättrad funktion och ett skarpare utseende.

    Parallax Image 3 Newly designed wheels

EXTERIÖR

NYA FÄLGAR

 • 17" fälgarna framhäver de noggrant bearbetade ytorna som genom den skiktade "V"-formationer ger ett sportigare intryck.
 • 18"-fälgar har fått ett exklusivare utseende med en kombination av polerade och svartlackerade detaljer
 • 19" F SPORT-fälgar har fått en blanksvarta yta för att matcha den svarta grillen.

INTERIÖR

Interiören har fått den nya interiörfärgen Mauve. Baserat på Lexus förarfokuserade design har vi förbättrat användbarhet i varje detalj. Ett exempel är att bilens multimediasystem nu har en pekskärm och samlat nödvändiga reglage i närheten av ratten.

    Parallax Image 1 Multimedia system

INTERIÖR

MULTIMEDIASYSTEM

 • Lexus ES multimediasystem är numera utrustat med en pekskärm som är anpassad efter Lexus förarfokuserade design. Detta innebär att den nya pekskärmen har flyttats närmare föraren med mer än 100 mm jämfört med tidigare. Dessutom har den vinklats cirka fem grader vilket gör att de yttre hörnen på skärmen ligger perfekt inom räckhåll för föraren.
 • Den nya pekskärmen består av en glaskiva vilket förbättrar användarvänligheten.

    Parallax Image 2 Ornamentation

INTERIÖR

ORNAMENTERING

 • Nya dekorinlägg av Sumi Black Walnut och Dark Brown Walnut skapar en känsla av lyx och modern atmosfär.

    Parallax Image 3 New interior colors and refreshed styling

INTERIÖR

NYA INREDNINGSFÄRGER OCH FÖRFINAD STYLING

 • Utöver nya interiörvalet Hazel kan interiören även beställas i Forest Brown.
 • F SPORT-versionen har en vit inredning med sittdynor i White/Flare Red i kombination med ett ryggstöd i svart vilket ger ett riktigt sportigt intryck.

SÄKERHETSTEKNIK INKLUSIVE SENASTE
GENERATIONEN LEXUS SAFETY SYSTEM +

Lexus utvecklar avancerade säkerhetssystem för att effektivt eliminera risken för några av de vanligaste trafikolyckorna. En av våra högsta prioriteter är säkerhet ute i trafiken och de skapar vi bäst genom att ge föraren de verktyg de behöver för att de ska kunna agera korrekt och i tid så snart en olycka är på väg att ske. Genom att utveckla teknologier som sedan appliceras i flaggskeppsmodellerna kan vi sedan se hur tekniken tas emot och sedan ta med de viktigaste lärdomarna när resten av våra modeller ska uppdateras. Ett exempel på det är säkerhetssystem Lexus Safety System + som i nya ES 300h har nått nya höjder. Kameran och millimetervågradarn finns kvar, men Lexus har nu lagt till funktioner som Emergency Steering Assist och förbättrat systemets förmåga att se körfiler. Dessa framsteg är en del av Lexus fortsatta ansträngningar för att förhindra trafikolyckor samt utveckla förarassistanssystem för en mer naturlig och säkrare körupplevelse. Dessutom har kamerorna i de digitala backspeglarna uppdaterats vilket har lett till att LED-flimmer har minskat avsevärt och bildkvaliteten har förbättrats för utmärkt sikt dag som natt.

 •     Parallax Image 1 Lexus Safety System

  LEXUS SAFETY SYSTEM +

  • Filhållningsassistansen (LTA) är en avancerad körstödsfunktion som hjälper till att hålla ES i mitten av körfältet. Den har även utvecklats genom tillämpning av AI-teknik som ökar systemets område, vilket resulterar i mjukare och mer kontinuerlig styrassistans.
  • En funktion för kontroll av hastigheten i kurvor minskar farten i förväg beroende på kurvans utseende. Denna funktion är en del av den Dynamiska farthållaren, ett system som hanterar farten på ES så att avståndet till fordonet framför är konstant och i linje med den hastighet som ställts in vid körning på motor- eller landsväg.
  • Det Automatisk avbländande helljuset upptäcker mötande fordon och växlar då automatiskt mellan helljus och halvljus.
  • Vägskyltsavläsaren hämtar automatiskt information om vägmärken som ES passerat med hjälp av en kamera som skickar en bild till bilens multimediaskärm.

  Nya ES är utrustad med mer avancerad säkerhetsutrustning. Det betyder att du bland annat får Lexus parkeringsbromssystem som bidrar till att undvika kollitioner på till exempel parkeringsplatser. Dessutom ingår 360-vy som ger en bra bild av objekt som är nära bilens kaross.

 •     Parallax Image 2 BladeScan AHS

  LEXUS SAFETY SYSTEM +

  AKTIVT AVBLÄNDANDE HELLJUS-SYSTEM MED BLADESCANTM-TEKNOLOGI

  Tidigare har Lexus RX och Lexus LS utrustats med Aktiva helljus-system med BladeScanTM-teknologi och nu är det ES tur. Dessa avancerade strålkastare har LED-ljus som lyser på snurrande speglar som snurrar i extremt hög hastighet. Ljuset speglas till en lins som lyser upp vägbanan framför ES. BladeScanTM-tekniken kontrollerar med stor exakthet ljusdistributionen genom att synkronisera rotationen på speglarna samt slå av och på LED-ljusen. Vilket ökar området för helljuset, som ger föraren möjlighet att upptäcka fotgängare och vägskyltar betydligt tidigare utan att störa förare i mötande fordon.

 •     Parallax Image 3 Digital Side view Monitors

  LEXUS SAFETY SYSTEM +

  DIGITALA BACKSPEGLAR

  Prestandan hos de digitala backspeglarna har förbättrats. Genom störningsreduktion ge klarare bild i situationer där ljus och skuggor blandas. Dessutom har irritation som orsakats av LED-flimmer näst intill eliminerats.